home » Zilvermeeuw

Zilvermeeuw


Net als het spreekwoord "zien eten doet eten" zo begon bij de zilvermeeuw ook het zendvirus toe te slaan. Luisterend naar de bekende zenders uit de jaren zeventig en tachtig " Radio Centraal , de Zwarte non , OK18 en de Zwarte Zigeuner". Wou hij dat ook wel eens proberen.

Met totaal geen verstand van zaken kreeg ik de welbekende 5 watt stentor in handen , ik had wel eens gehoord dat de antenne 50 ohm moest zijn dus de 27mc antenne was perfect , er stond immers 50 ohm op de coax kabel...

Wat resulteerde in een bloedhete MRF 237 die dan ook al snel doorbrande.

In de jaren tachtig in contact gekomen met de zwarte zigeuner en samen met hem jaren gedraaid. Vanaf 1990 met tussenpauzes op zondag en vrijdag gedraaid op de FM en soms de middengolf in die tijd werd ik de buur van de Paradise   en de toen nog piepjonge stageloper kwam regelmatig over de vloer.Tot 13 mei 2000 toen de flierefluiter werd opgepakt , en te maken kreeg met het nieuwe boete systeem.

Samen met gosse en een tiental collega piraten besloten om een poging te wagen om onze programma's onder te brengen bij de lokale omroep Mercurius onder de naam "de Leeuwarder Piraten" wat na lange moeizame gesprekken is gelukt. 

 

Klik hier om een tekst te typen.


«   »