home » Zwarte zigeuner

Zwarte zigeuner


De Zwarte zigeuner was als ras piraat betrokken bij de illegale marathon uitzending in 2000. Maar wilde niks weten van een legaal avontuur bij de toenmalige lokale omroep Mercurius.

"Zijn motto was een piraat is een vrije jongen en houdt zich niet aan regeltjes die van bovenaf zijn opgelegd."

Helaas is (Gerrit) de Zwarte zigeuner kort na de marathon overleden.

Nederlandse muziek af en toe een golden oldie waren zijn favorieten en dan met name het duo Mood & Fun dat voor hem ook een tune had ingezongen.

Als piraat haalde Gerrit regelmatig de krant meestal omdat zijn zender uit de lucht was gehaald , maar ook éénmaal tijdens de omroep staking in de jaren negentig. (Zie onderstaande artikelen).

 

de zwarte zigeuner samen met Evert van der pik , de blonde zigeunerin en de zilvermeeuw runde hij begin jaren tachtig het legendarische station " radio Nooitgedacht" met de zender uitgericht op de antennes van het centrale kabel systeem in Leeuwarden , hadden we een kraakhelder geluid op de kabel in de gemeente Leeuwarden en ver daar buiten, wat resulteerde in ontelbare verzoekplaten en al snel een inbeslagname.

Ik heb met Gerrit teveel meegemaakt om op te noemen ,van ons mislukte avontuur om een tv zender te beginnen of tot midden in de nacht antennes plaatsen waardoor een halve flat wakker lag van het lawaai.

Gerrit bedankt «   »